Skip to content

Friteuze cu apa si ulei

friteuze cu apa si ulei

Friteuze cu apă și ulei până nu demult cel mai obisnit lucru era a le vedea în bucătării profesionale, deoarece oferă posibilitatea de a găti alimente mai rapid, dar această tendință se schimbă și astăzi Friteuze apă-ulei cuceresc bucătăriile casnice. În plus, acest tip de friteuze ajută la menținerea proprietăților nutritive ale alimentelor și la economisirea energiei în comparație cu alte friteuze.

Cele mai bune friteuze cu apa de pe piata

Iată un grafic de comparație cu cele mai bune friteuze cu apă de pe piață :

Cum functioneaza friteuza apa-ulei?

cum functioneaza friteuzele apa-uleiGăleata friteuzelor cu apă-ulei este împărțită în două părți, uleiul va fi amplasat în partea superioară și datorită diferenței de densitate, apa care este plasată în partea inferioară, va servi ca filtru permanent.

În general, în cele tradiționale rămășițele și resturile pe care alimentele le dau în timp ce sunt prăjite, ajung să fie păstrate în partea de jos a friteuzei, ceea ce determină că este necesar să schimbi uleiul în mod constant sau să-l filtrezi manual, deoarece un exces de deșeuri sau un ulei slab filtrat ar putea genera un amestec nedorit de arome în alimente.

Totusi, în cazul friteuzelor cu apă și ulei, sistemul pe care îl au oferă o filtrare mult mai eficientă, întrucât atunci când deșeurile sunt depozitate în partea de jos, acestea se acumulează în partea de apă, ceea ce face posibilă indepărtarea lor ușoara fără a pierde o singură picătură de ulei și il lăsa să rămână pur mai mult timp.

Datorită acestui sistem, diferite tipuri de alimente pot fi prăjite folosind același ulei, fără a risca ca aromele să fie amestecate sau să se genereze un exces de reziduuri pe care alimentele le degajă.

Friteuzele cu apă și ulei au un robinet de scurgere în partea de jos a tăvii, ceea ce face mult mai ușor să goliți apa care conține deșeuri alimentare, apoi sa puneti apă curată, astfel încât friteuza sa fie gata pentru o prăjire nouă. De asemenea, curățarea friteuzelor cu apă-ulei este, de obicei, foarte simplă, întrucât ori de câte ori apa este schimbată, resturile de alimente sunt eliminate, fără a fi nevoie să se filtreze uleiul.

În general, friteuzele cu apă și ulei au o rezistență mobilă, ceea ce oferă posibilitatea de a încălzi doar uleiul necesar pentru a efectua fiecare prăjire, permițând friteuzei să funcționeze mai repede și pentru ca uleiul să dureze mai mult. Ceea ce se dovedește a fi un alt mare avantaj față de acele friteuze care au elementul de încălzire fix, care obligă la încălzirea completă a cantității de ulei pe care o are, indiferent de cantitatea de mâncare care trebuie gătită.

Avantajele friteuzelor cu apa si ulei

Printre principalele avantaje pe care le oferă friteuza cu apă și ulei bucătăriei dvs. sunt următoarele:

  • Economii mai mari de energie, deoarece încălzește doar cantitatea de ulei necesară pentru prăjire.
  • Mult mai repede, deoarece puteți selecta cantitatea de ulei care trebuie încălzită.
  • Uleiul durează mai mult, deoarece nu intră în contact cu rămășițele fiecărei prăjiri și nu se încălzește complet, este posibil să-l folosești pentru a pregăti mai multe fripturi.

Utilizarea si curatarea friteuzelor cu apa si ulei

  • Adăugați o mână de sare în apă pentru a-i crește densitatea și a preveni amestecarea cu uleiul, mai ales dacă veți folosi friteuza.
  • Pentru a împiedica alimentele reci să absoarbă uleiul, ar fi indicat ca, cantitatea de ulei să nu acopere mâncarea mai mult de 1 cm.
  • Este posibil să curățați friteuzele cu apă și ulei în mașina de spălat vase și, de asemenea, în chiuvetă, folosind apă caldă și detergent, fiind necesar să le lăsați să stea câteva minute pentru a îndepărta grăsimea.

Concluzii

Friteuzele cu apă și ulei sunt aparate confortabile de folosit, foarte durabile și ușor de pastrat, de asemenea, ele sunt ușor de manevrat și curatat.

Friteuzele cu apă și ulei sunt proiectate cu scopul extinderii duratei de viață utilă a uleiului și pentru a preveni ca diferite arome sa se amestece. Friteuze cu apă-ulei, deși de multe ori au un cost mai mare decât alte friteuze de uz casnic, prezența lor în case este in crestere datorită performanțelor lor bune, deoarece pe termen lung ele compensează prețul lor cu reducerea cheltuielilor de gaz și economii de energie..

Trebuie să țineți cont de faptul că atunci când folosiți orice tip de friteuza tradițională, reziduurile de prăjire se elimină de obicei în partea de jos, în timp ce avantajul distinctiv prin care friteuzele cu apă și ulei își măresc popularitatea se datorează faptului că reziduurile sfârșesc în apa impiedicandu-le sa murdareasca uleiul. Ceea ce înseamnă că apa din aceste friteuze funcționează ca un filtru care împiedică amestecurile neplăcute de arome din alimente și permite să se facă mai multe prajiri folosind același ulei. Friteuzele apa ulei pe care le știu cel mai mult și pe care va recomand să aruncați o privire sunt friteuza Taurus Aquafry și Mobilfrit lux 5. Dacă sunteți în căutarea de a cumpara o friteuza de uz casnic va veni foarte bine să aruncati o privire la articolele mele pe alte tipuri de friteuze de uz casnic: friteuza fără ulei și friteuze electrice de uz casnic. Dacă articolul v-a servit, distribuiți-l pe rețelele de socializare pentru a ajuta mai mulți oameni.