Skip to content

Friteuze electrice de uz casnic

friteuze electrice cu ulei

Friteuzele electrice de uz casnic sunt cele mai raspandite în bucătăriile noastre, ca să spunem așa, sunt friteuzele tradiționale ale caselor. Este un aparat care ne face viața mai ușoară când vine vorba de prăjirea oricărui fel de mâncare, dar nu numai pentru prăjire, ci și pentru marinarea, gătirea sau rumenirea tuturor alimentelor dorite.

Avantajele si dezavantajele friteuzelor electrice

avantajele si dezavantajele friteuzelor electriceMulți dintre voi mă întrebați dacă este mai bine să prăjiți mâncarea folosind o tigaie, deoarece necesită o cantitate mai mică de ulei, care se curăță mai ușor fața de o friteuza de uz casnic electrica, încât să scoateți și o oală mai puțin în bucătărie… motivele pentru a alege o opțiune sau alta variază.

Cu toate acestea, este necesar să spunem adevărul, friteuzele electrice de uz casnic oferă multiple avantaje, pe care le menționez mai jos, împreună cu câteva sfaturi pentru a le folosi corect:

 • Friteuzele de uz casnic sunt foarte ușor de utilizat. Trebuie doar să puneți uleiul, să alegeți temperatura și să îl încălziți.
 • Sunt mult mai sigure. Prin posibilitatea de a menține prăjirea sub control și chiar de a le acoperi, este posibil să preveniți acei stropiri periculoasi cauzati de ulei.
 • Alimentele se prăjesc mai repede și complet uniform, ceea ce nu se întâmplă în mod normal când se folosește o tigaie.
 • Acestea oferă alimente mai sănătoase cu mai puțin ulei. Friteuzele electrice de uz casnic previn ca alimentele sa absoarba o cantitate mare de ulei. Și datorită coșului lor, este posibil să lăsați mâncarea să se scurgă câteva minute înainte de a începe să o serviți.
 • Nu este necesar să le curățați zilnic.
 • Este posibil să le mutați confortabil dintr-un loc în altul.
 • În friteuzele electrice de uz casnic cu ulei, puteți prăji mai multe alimente în același timp fata de o tigaie.

Dar nu toate sunt avantaje, iar dacă au si dezavantaje pe acest site web veți găsi întotdeauna informații obiective și veți trage în sfârșit propriile concluzii.

 • Dezavantajul cel mai proeminent al friteuzelor de uz casnic electrice cu ulei este acela că folosesc o cantitate mai mare de ulei decât dacă s-ar folosi intr-o tigaie, dar pe de altă parte friteuzele de uz casnic moderne, filtrează reziduurile friteuzei, astfel încât durata de valabilitate a uleiului se prelungește. Deci nu putem spune că este un dezavantaj major în comparație cu tigaile tradiționale.

Care este cel mai bun ulei pentru friteuza ta?

care este cel mai bun ulei pentru friteuzaFriteuzele de uz casnic electrice de gaz au reușit să obțină un loc de mare importanță în cele mai multe bucătării, casnice sau profesionale prin asigurarea gătitului perfect al preparatelor alimentare mai sănătoase, conținând mai puțin ulei.

Deși prepararea fripturilor cu friteuze este mai sănătoasă decât prepararea lor la tigaie, nu este recomandat să abuzezi din cauza conținutului caloric ridicat pe care îl conțin, fiind cel mai indicat să ai o dietă echilibrată, ar trebui să eviți și prăjirea alimentelor cu ulei necesar și / sau grăsimi saturate. Pentru că, în afară de a face cele mai grele digestii, este o practică foarte nesănătoasă.

De aceea, vă sfătuiesc să folosiți ulei de măsline virgin pentru friteuza de uz casnic electrică, deoarece acest tip de ulei are o stabilitate deosebită care îi permite să fie refolosit de mai multe ori, întrucât îl mențineți curat și nu depășiți 190 de grade si vă va fi foarte dificil sa ardeți uleiul. Aici îl puteți vedea pe Amazon pe cel pe care îl folosesc.

Dar, indiferent de uleiul folosit, se recomandă ca după fiecare prăjire să nu lăsați niciun reziduu, să filtrați bine uleiul chiar dacă il veți reutiliza mai târziu pentru a găti un alt lot de mâncare si trebuie să știți că este necesar să îl schimbați ori de câte ori vedeți că uleiul este devine întunecat. Schimbarea uleiului va fi întotdeauna bazată pe utilizarea pe care o dați friteuzei de uz casnic și după cum spun mereu „schimbarea uleiului este întotdeauna pe gustul consumatorului”. În casa mea îl schimb la fiecare 5-6 utilizări și respect întotdeauna aceste 3 reguli de bază :

 1. Încercați să nu maximizați temperatura la friteuza de uz casnic .
 2. Vă rog, nu adăugați niciodată ulei nou la o friteuza cu ulei vechi.
 3. Și nu în ultimul rând: dacă aveți îndoieli, schimbați uleiul în friteuza de uz casnic.

Cum sa va curatati friteuza de uz casnic

Este posibilă prelungirea duratei de viață a unei friteuze electrice de uz casnic, atât timp cât este întreținută în mod corespunzător și un aspect este să o cureți periodic și să filtrezi uleiul folosit în fiecare zi.

În mod similar, în afară de a le putea prelungi durata de viață, friteuzele electrice de uz casnic curate sunt, de obicei, mult mai eficiente, deoarece necesită un consum electric mai mică.

Pasi pentru curatarea unei friteuze electrice de uz casnic

 1. Pentru a începe, trebuie să o deconectați și să lăsați uleiul să se răcească complet, apoi îndepărtați coșul și uleiul (păstrând uleiul pe care doriți să îl refolosiți).
 2. Începeți să curățați resturile de alimente și orice fel de murdărie pe care o are friteuza, poate fi necesar să o răzuiți puțin pentru a putea elimina complet resturile care aderă la pereți.
 3. Îndepărtarea oricărui tip de reziduuri din friteuza este esențială. Trebuie să fiți conștienți că trebuie să filtrați uleiul în fiecare zi sau cel puțin, faceți-o cât mai des posibil, deoarece, dacă permiteți stocarea rămășițelor în partea de jos a friteuzei de uz casnic, veți provoca friteuza în sine să genereze un consum mai mare de energie.
 4. Amestecați apa caldă și detergentul de spălat vase pentru a vă curăța friteuza electrică de uz casnic, trebuie să curățați recipientul cu ulei folosind o jumătate de cană de apă cu oțet, apoi clătiți totul folosind multă apă, curățați până când vă asigurați că eliminați orice rest. Se usuca cu ajutorul unei cârpe curate, nu  conectați niciodată friteuza pentru a o usca cu propria „căldură” .

Concluzii

În prezent este posibil să cumpărați friteuze de uz casnic electrice cu o valoare foarte bună pentru bani, deoarece pe lângă faptul că sunt cele mai frecvente, acestea oferă un avantaj incomparabil și anume că marea majoritate a friteuzelor de uz casnic sunt echipate cu un termostat care permite controlul temperaturii în timpul prăjirii, care nu trebuie să depășească 180 ºC, deși sunt capabile să atingă temperaturi mai ridicate.

Friteuzele electrice de uz casnic nu au nevoie de supraveghere mereu, trebuie doar să setați temperatura la care fiecare aliment din lista friteuzei și gata.
Pe piața internă de electrocasnice există sunt alte tipuri de friteuze de care ati putea fi interesat și sunt Friteuze fără ulei și Friteuze cu apă și ulei. Dacă continuați cu îndoieli și nu știți ce friteuză de uz casnic să cumpărați, consultați acest alt articol despre friteuze.