Skip to content

Friteuze fara ulei

friteuze fara ulei

Aceste friteuze fără ulei ajuta să se pregătească alimente într-un mod mai sănătos prin efectuarea prăjirii cu aer cald. Într-un fel, aceste friteuze sunt similare cu un cuptor în miniatură, gătind mâncarea cu o cantitate mare de aer cald care circulă cu viteză mare. În realitate, aceste friteuze sunt cunoscute în două moduri friteuze fără ulei sau friteuze cu aer cald.

Cu o friteuză fără ulei este posibil să prăjiți alimentele complet natural, cu toate acestea, vă recomand să adăugați o lingură mică de ulei pentru a obține rezultate cu adevărat optime. În plus, friteuzele fără ulei vă oferă posibilitatea de a găti o mare varietate de alimente, de la legume și cartofi, la carne și alimente congelate, printre multe altele.

Ați putea crede că friteuzele fără ulei sunt dispozitive simple și similare printre toate modelele care există, cu toate acestea, atunci când mergeți să cumpărați o friteuză fără ulei, este important să luați în considerare unele aspecte, care diferențiază o friteuză fără ulei de alta pentru a vă facilita alegerea friteuzei care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Uită-te la capacitatea sa, întrucât este, fără îndoială, unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare, pe piață vei găsi friteuze fără ulei care au găleți care au o capacitate care variază între 1 și 5 litri. Un truc pentru a ști câte porții puteți prepara în funcție de capacitatea friteuzei, o porție este contorizată pe litru și lăsând puțina marjă; adică o friteuză fără ulei cu o capacitate de 3 litri permite gătirea a 3 – 4 porții, în timp ce o friteuză de 5 litri poate pregăti 5 până la 6 porții.

Avantajele si dezavantajele friteuzelor cu aer

Avantajele si dezavantajele friteuzelor cu aerCând vorbim despre friteuzele cu aer cald, vă pot asigura că funcționarea lor este într-adevăr bună, în special cea a celor mai moderne modele. Sunt sigur că, dacă încercați o friteuză fără ulei, nu veți mai dori să vă prăjiți cu un alt tip de friteuză.

Este necesar să menționăm că friteuzele cu aer cald sunt foarte ușor de utilizat, așa că dacă nu ai mai avut o friteuză înainte, vei învăța să o folosești fără probleme majore. În general, va trebui să urmați doar câțiva pași simpli pentru ca friteuza să pornească și să gătească preparatele preferate într-un mod mult mai sănătos decât cu o friteuză tradițională.

Din punctul meu de vedere, ultimul despre care vă spun este principalul avantaj oferit de friteuzele fără ulei, anume ca nu adaugă calorii suplimentare niciunui aliment, deoarece se adaugă doar o linguriță de ulei, ceea ce face ca alimentul sa fie mult mai sănătos. Cu toate acestea, voi face o mică listă cu cele care sunt pentru mine principalele avantaje și dezavantaje ale friteuzelor fără ulei, pentru a vă facilita să știți dacă ar trebui să cumpărați o friteuză fără ulei:

Avantajele friteuzelor fara ulei

 • Mai mult confort atunci când gătiți, deoarece nu este necesar să fiți atenți la gătit în orice moment.
 • Este posibil să se scadă 85% din grăsimea din alimente.
 • Veți găti fără fum sau mirosuri în bucătărie sau pe haine.
 • Veți economisi ulei, deoarece acest tip de friteuze funcționează fără ulei, deși așa cum am spus înainte puteți adăuga o linguriță.
 • Acestea nu provoacă stropi atunci când sunt utilizate .
 • Se curăță mai ușor.

Dezavantaje friteuze cu aer cald

 • De fapt, mâncarea nu este prăjită cu adevărat, astfel încât atât aroma cât și textura sa nu sunt la fel cu cea a alimentelor prăjite tradițional si, de asemenea, ele nu devin la fel de crocante și nu sunt gătite atât de uniform.
 • De obicei, sunt mai scumpe decât friteuzele cu ulei și au de obicei un consum mai mare de energie.
 • Acestea tind să fie puțin zgomotoase și mai lente decât cele cu ulei.

Functionare si curatare friteuze fara ulei

Cu siguranță, în acest moment vă veți întreba cum aceste friteuze fără ulei sunt capabile să prăjească dacă nu necesită ulei și, așa cum am menționat deja, este un adevăr pe jumătate, deoarece atunci când prăjiți alimente necesită ulei, doar că la ele cantitatea de utilizat este mult mai mică.

Este necesar să clarificăm că denumirea „fără ulei”, prin care sunt cunoscute, nu este complet adevărată, deoarece uleiul se dovedește a fi ceva necesar pentru a facilita o mai bună gătire a alimentelor prin intermediul circulației aerului cald la o viteză mare care este produsă în interiorul friteuzei.

În ceea ce privește curățarea, este foarte ușor, chiar și acest tip de friteuze cu aer cald pot fi introduse în mașina de spălat vase.

Ce trebuie sa luati in considerare inainte de a cumpara o friteuza fara ulei

Pentru a putea cumpăra friteuza fără ulei, luați în considerare următoarele puncte:

 • Capacitate: Acest punct devine foarte important, deoarece trebuie să ții cont pentru câte persoane intenționezi să gătești. În prezent, pe piață aveți friteuze cu o capacitate de la unu la cinci litri.
 • Putere: friteuzele fără ulei au motoare care provoacă circulația aerului cald în rezervorul care gătește mâncarea ta. Veți găsi friteuze fără ulei de la 800 watt la 2.000 w, dar trebuie să rețineți că timpul de gătit va fi ceva mai mare decât în ​​friteuzele tradiționale.
 • Dimensiune: aceste friteuze fără ulei sunt, de obicei, mai mici decât cele tradiționale, cu toate acestea, înainte de a cumpăra, luati in calcul dimensiunile pentru a-l putea incadra in spatiul bucatariei voastre fara probleme.
 • Funcții: Cu marea majoritate a friteuzelor fara ulei puteți prăji, găti friptură, pâine prăjită și coace multe feluri de mâncare mai sănătoase decât cu friteuze tradiționale. De asemenea, verificați dacă friteuza fără ulei areauto-off, cronometru, temperatură reglabilă, sistem anti-supraîncălzire… și în cele din urmă tot ceea ce vă poate ajuta să pregătiți preparatele preferate.

Cele 3 cele mai bune friteuze fara ulei

Iată un tabel cu compararea celor 3 cele mai bune friteuze fără ulei: Philips HD9220/20, Tefal Actifry YV9601 – Friteuza 2 in 1, Princess Digital Aerofryer XL 182020 – Friteuza cu aer cald.

Sunt mai sanatoase friteuzele fara ulei?

Sunt mai sanatoase friteuzele fara ulei?Friteuze fără ulei sau cu aer cald, cum mai sunt cunoscute, sunt friteuze sănătoase fără îndoială pentru că așa cum am spus anterior reduc cu până la 85% grăsimea în produsele alimentare pe care le prepari în ele.

Așa cum am menționat mai devreme, deși sunt numite popular friteuze fără ulei, ar trebui să adăugați o linguriță de ulei pentru a da fripturilor dvs. un rezultat mai bun. Dacă le comparăm cu friteuzele tradiționale, vă pot asigura că, dacă decideți să cumpărați o friteuza fără ulei, veți pregăti alimente prăjite mult mai sănătoase.

Concluzii

Bucurați-vă de o masă delicioasă și sănătoasă, fără ulei, este mult mai ușor dacă o faceți cu o friteuze fără ulei, deoarece acestea sunt singurele friteuze de pe piața internă care ne ajută să ne bucurăm de orice mâncare, fie prăjită sau nu, nu este necesar să folosiți o cantitate mare de ulei, astfel încât felurile de mâncare sunt mult mai simplu de preparat și mai ales mai sănătoase.

Durata de gătit friteuzelor fără ulei este ceva mai lungă decât în ​​cazul friteuzelor tradiționale. Cel mai confortabil lucru este că treceți în revistă cartea de instrucțiuni a friteuzei fără ulei și vedeti timpii de gătit recomandati pentru fiecare tip de mâncare, deoarece în funcție de mâncare și de tipul de gătit pe care îl alegeți, orele vor varia.

Cu toate acestea, în ciuda timpului suplimentar de gătit, merită să aștepți un pic si pentru a mânca o versiune delicioasă și sănătoasă a felului de mâncare preferat. De asemenea, trebuie menționat faptul că alimentele prăjite fără ulei care pot fi obținute cu acest tip de friteuză oferă un avantaj clar pentru că, pe lângă faptul de a avea o dietă mai sănătoasă, este posibil să se evite senzația neplăcută pe care, de obicei, o lasă alimentele pline de grăsime

Capacitatea friteuzelor fără ulei variază de la un litru la 5 litri, iar cu oricare poți găti practic orice fel de mâncare, fie în același timp, fie in mai multe loturi. Și prin sistemul său de control și cronometru, temperatura poate fi ținută sub control, precum și timpul necesar pentru ca friteuza fără ulei să pregătească mâncarea într-un mod mai sănătos.

Înainte de a închide vă invit să citiți recenziile friteuzelor fără ulei de la Philips HD9220, friteuza Aicok fără ulei, The Duronic Airfryer, friteuza fără ulei Printesa Aerofryer XL, The Tefal ACTIFRY 2 în 1 și friteuza multifuncțională Cecofry Compact. În plus, acestea vor clarifica cu siguranță multe îndoieli și puteți vedea și alte tipuri de friteuze, cum ar fi friteuzele electrice de uz casnic și friteuzele cu apă ulei. În orice caz, dacă aveți întrebări sau sugestii, comentariile sunt deschise!