Skip to content

Friteuze profesionale electrice

friteuze profesionale electrice

Friteuzele electrice profesionale utilizeaza bobine similare cu cele găsite în zona de uz casnic. Aceste bobine sunt responsabile de încălzirea uleiului prin reglarea temperaturii prin termostat.

Pe termen lung, friteuzele profesionale electrice sunt de obicei mai profitabile, acestea nu necesită o linie de gaz, doar o priză electrică și un adaptor, deoarece mufa este, de obicei, o priză comercială sau triplă și sunt mai puțin poluante pentru mediu decat gazul si din aceste motive sunt cele mai frecvente friteuze profesionale pe care le putem găsi înunitățile hoteliere. În plus, friteuzele electrice profesionale sunt de obicei mai ieftine de întreținut.

Avantajele friteuzelor profesionale electrice

 • Ele mențin temperatura mai bună decât cea a gazului, pe lângă o capacitate mai mare de recuperare.
 • De obicei sunt ușor de utilizat, din moment ce nu trebuie decât să puneți uleiul, să alegeți temperatura și să așteptați câteva minute până când ajunge la ea.
 • Mult mai sigure, având în vedere că locul de prăjire este atât de controlat, permițându-le chiar să se înfunde, este posibil să se prevină orice arsură posibilă și/sau periculoasă cauzată de stropirea uleiului fierbinte.
 • În cazul friteuzelor electrice profesionale riscul ca alimentele să fie arse este redus prin posibilitatea de a controla temperatura uleiului.
 • Nu este necesar să curățați friteuza electrica profesionala în fiecare zi.
 • Aveți posibilitatea să le mutați confortabil în locul în care aveți nevoie, deoarece acestea nu depind de nicio ieșire de gaz.

Dezavantaje ale friteuzelor profesionale electrice

 • Cheltuielile cu energia sunt de obicei mult mai mari. Deși trebuie să spun că, dacă veți folosi friteuza electrică profesionala constant toată ziua, costul energiei electrice este mai economic decât cheltuielile cu gazul.
 • Durează mai mult să se încălzească în comparație de cele cu gaz.

Top 3 friteuze profesionale electrice

Pentru a vă facilita achiziționarea unei friteuze profesionale electrice am selectat care sunt pentru mine trei dintre cele mai bune friteuze electrice profesionale de pe piață: Deep Fryer Commercial (10L + 10L Rezervor), Royal Catering – RCEF-10DH, Royal Catering – RCEF-16DH.

Sfaturi pentru utilizarea corecta a friteuzei profesionale electrice

 • Sfaturi pentru utilizarea corecta a friteuzei profesionale electriceNu amestecați niciodată diferite tipuri de uleiuri, deoarece fiecare are un punct de fierbere diferit, ceea ce ar putea provoca substanțe toxice atunci când cel cu temperatura cea mai scăzută începe să ardă.
 • Nu adăugați ulei nou peste unul care a fost deja utilizat.
 • Împiedicați supraîncălzirea uleiului. Trebuie sa rețineți că temperatura potrivită pentru prepararea alimentelor într-o friteuza electrica profesionala este cuprinsă între 160 și 180 ° C. Este important să știți că nu ar trebui să atingeți valori mai mari pentru a preveni arderea uleiului.
 • Încercați să folosiți ulei de măsline virgin la fiecare prăjire, deoarece nu arde și este posibil să-l reutilizați. Cu toate acestea, puteți utiliza, de asemenea, ulei de floarea-soarelui, care va fi mai ieftin decât uleiul de măsline virgin. Aici îl puteți vedea pe cel pe care îl folosesc atunci când nu am ulei de măsline virgin. Nu vă sfătuiesc să utilizați un alt tip de ulei.
 • Dacă doriți să lăsați uleiul pe care l-ați folosit deja pentru a doua zi, este necesar să acoperiți bine friteuza electrică profesionala pentru a împiedica lumina și aerul să intre.
 • Toate friteuzele electrice, indiferent dacă sunt de uz casnic sau profesionale, trebuie curățate în mod regulatși trebuie întreținute constant pentru a menține o producție bună. Eu personal o curăț pe cea pe care o am în restaurant în fiecare zi la sfârșitul fiecărui serviciu (sunt un maniac de curățare), dar o puteți curăța perfect la fiecare două zile.

Concluzii

Dacă aveți o bucătărie profesională și urmăriți să o folosiți constant, vă recomand cu siguranță să alegeți să cumpărați o friteuza electrica profesionala, deoarece pe lângă faptul că puteți controla temperatura prăjirii și o puteți menține constantă pe termen lung, cheltuielile cu energie sunt mai mici comparativ cu cheltuielile uneia pe gaz.

Aveți friteuze electrice industriale de aproape orice dimensiune și capacitate, de asemenea, au un avantaj mare față de cele de uz casnic și sunt fabricate cu materiale mult mai puternice pentru a rezista cerințelor bucătăriilor profesionale.

Dacă nu ati citit deja, vă încurajez să citiți și alte articole ale mele despre alte tipuri de friteuze profesionale, cu siguranță vă va ajuta să decideți de care friteuza profesionala sa cumparati: friteuza cu gaz profesionala, friteuza de înaltă performanță și friteuza sub presiune profesională. Nu uitați să împărtășiți, să comentați, este sigur că contribuțiile sau îndoielile dvs. servesc altei persoane. Apropo, verificați acest alt ghid de friteuze de uz casnic și adăugați-l la preferatele dvs. Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu veți profita.