Skip to content

Friteuza de inalta performanta

friteuza de inalta performanta

Aceste friteuze de înaltă performanță profesionale datorită designului lor, eficienței și performanței, tind să fie cele mai cautate de lanturi de fast – food mari. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, sunt special concepute pentru a fi utilizate în așa-numitele „Fast Food” sau întreprinderile de fast-food, deoarece sunt capabile să pregătească mai multe porții în momente exacte și reușesc să mențină temperatura uleiului stabil.

Aceste friteuze profesionale de înaltă performanță sunt aparate de bucătărie esențiale în acele locuri în care aveți nevoie pentru a prăji cantități mari de alimente rapid oferindu-le acea atingere crocantă care ne place atât de mult sau cel puțin mie!

Înainte de a vă spune să cumpărați o friteuza de înaltă performanță, trebuie să țineți cont de cele de mai sus, dacă afacerea dvs. nu este un restaurant cu fast-food nu aș opta pentru acest tip de friteuza.

Astfel de friteuze de înaltă performanță sunt, de obicei, achiziționate de la companii de utilaje industriale pentru hoteluri, deoarece sunt friteuze mai specifice și mai sofisticate. Printre principalele sale caracteristici se numără faptul că au cronometre cu alarmă și mai multe dispozitive electronice, pe lângă mecanisme axate pe controlul temperaturii. Chiar unele friteuze de înaltă performanță sunt capabile să introducă și să îndepărteze alimentele din ulei printr-un mecanism care împiedică reziduurile lor să rămână în ulei și să se ardă.

Avantajele si dezavantajele friteuzelor de inalta performanta

Printre avantajele friteuzelor de înaltă performanță, se evidențiază următoarele:

 • Acestea au capacitatea de a menține un consum de gaz mai mic în comparație cu alte tipuri de metode de prăjire.
 • Respectă caracteristicile organoleptice pe care le are uleiul pentru a obține un rezultat optim în alimentele prăjite.
 • Au o capacitate excelentă de a prăji diferite alimente în același timp.
 • Au un mecanism care împiedică resturile alimentare sa intre in contact cu uleiul.

În ceea ce privește dezavantajele, aș menționa prețul acestora, dar trebuie să țineți cont, desigur, că sunt friteuze mari pentru a obține o producție ridicată.

Ce ulei sa folositi in friteuzele de inalta performanta

Ca întotdeauna, vă voi sfătui să folosiți ulei de măsline și, în cazul în care nu, trebuie să folosiți ulei de floarea soarelui „foarte oleic”, deoarece aceste două tipuri de ulei creează un „strat” pe suprafața fiecărui aliment, ceea ce le împiedică să se absoarbă o cantitate mare de grăsime care ii permite să rămână suculent în interior.

În plus, sunt cele mai stabile uleiuri, deoarece au capacitatea de a rezista la temperaturi ridicate și durează mai mult pentru a se descompune.

Curatarea si intretinerea friteuzelor de inalta performanta

Curatarea si intretinerea friteuzelor de inalta performantaPentru a menține o friteuza de înaltă performanță în stare bună, este foarte important să faceți o întreținere constantă și pentru a o obține vă voi lăsa câteva sfaturi simple cu ajutorul cărora veți putea menține friteuza de înaltă performanță la fel de nouă:

 • Începeți prin a vă deconecta friteuza și a lăsa uleiul să se răcească complet.
 • Apoi scoateți coșurile și uleiul din friteuza dvs. (păstrați uleiul pe care doriți să îl reutilizați).
 • Curățați deșeurile alimentare și orice murdărie are friteuza. S-ar putea să fie nevoie să se razuie puțin pentru a scăpa de reziduurile care se lipesc pe pereții mașinii.
 • Scapă de toate resturile pe care le deține friteuza de înaltă performanță filtrând uleiul în fiecare zi sau cât de des poți, deoarece, dacă nu faci acest lucru, resturile se vor acumula în partea de jos și vor genera un consum mai mare.
 • Curățați friteuza folosind un amestec de apă caldă și detergent și curățați găleata folosind apă și 1/2 cană de oțet, apoi clătiți totul până când eliminați orice reziduu de detergent sau oțet.
 • Uscați friteuza folosind o cârpă curată.
 • Curățați exteriorul friteuzei cu ajutorul unui degresant.

Concluziile

Cea mai bună modalitate de a cumpăra o bună friteuză de înaltă performanță, este să se acorde atenție raportului de watt-litru și faptului că o bună friteuză de înaltă performanță va fi perfectă dacă se apropie de 1000W pe litru, ceea ce înseamnă că o friteuză care are o capacitate de 10 litri de ulei trebuie să aibă 10KW de putere.

Deși este posibil să găsiți unele cu o putere mai mare pentru o producție mare, având 800-1000W pe litru, vă pot asigura că aveți o buna friteuză de înaltă performanță, celelalte ar putea funcționa ca mașini de sprijin pentru o producție mai mică.

Trebuie să țineți cont de cele de mai sus atunci când cumpărați o friteuză de înaltă performanță, întrucât pentru a fi considerat un bun restaurant de fast-food, cel mai bine este să aveți o friteuză de înaltă performanță, care să poată lucra continuu fără să scadă calitatea alimentelor.

Fără îndoială, dacă aveți o unitate sau aveți de gând să o montați și trebuie să faceți cantități mari de mâncare prăjită, este recomandat să alegeți să cumpărați friteuză de înaltă performanță. O altă opțiune un pic mai mare din punct de vedere al prețului sunt friteuze sub presiune profesionale.

Dacă nu le-ați citit încă, vă încurajez să citiți și alte articole ale mele despre celelalte tipuri de friteuze profesionale care vă vor ajuta cu siguranță să decideți ce friteuza profesionala să cumpărați: friteuza electrică profesionala și friteuze pe gaz profesionale. Și nu uitați să revizuiți celălalt articol al meu despre tipurile de friteuze de uz casnic.