Skip to content

Friteuze sub presiune profesionale

Friteuze sub presiune profesionale

Aceste friteuze profesionale de presiune sunt un tip de friteuză industrială care oferă un mai mic timp de gătit, economisind și, mai presus de toate, oferă un rezultat mult mai optim.

De obicei, prăjesc mâncarea mai repede și la o temperatură mai mică decât cele electrice industriale. Atunci când se gătesc alimente cu aceste friteuze sub presiune, ele absorb chiar și cu 50% mai puține grăsimi, astfel încât rezultatul final este un fel de mâncare mult mai suculent, mai puțin gras și foarte sănătos.

În Romania și pe măsură ce trece timpul, aceste tipuri de friteuze sub presiune își măresc prezența în bucătăriile profesionale. Câteva dintre cele mai populare lanțuri de fast-food, cum ar fi KFC, McDonald’s etc., au ales să folosească friteuzele sub presiune profesionale, deoarece cresc calitatea mâncărurilor lor oferind mai multă aromă și mai puțină grăsime .

Astfel, friteuze sub presiune dau naștere unei lumi noi de posibilități în cadrul industriei, dedicată producției și vânzării de fast-food, în care progresul este de obicei constant și variază de la inovație tehnică la cerința atât a bucătarilor, cât și a clienților.

Aceste friteuze profesionale sub presiune oferă posibilitatea de a prăji alimente la presiuni mai mari de 1 Bar, motiv pentru care aceste friteuze sub presiune gătesc, de obicei, orice alimente într-un spațiu mai scurt de timp decât alte tipuri de friteuze industriale datorită acțiunii lor duble de presiune și  căldură.

Aceste friteuze sub presiune sunt considerate friteuze complet profesionale, atât pentru prețurile, cat și pentru capacitățile pe care le au, care nu le fac o achiziție foarte fezabilă, dacă nu aveți o bucătărie industrială sau profesională.

Avantajele friteuzei sub presiune

Aceste friteuze profesionale de presiune au o serie de avantaje, printre care ar trebui să menționăm următoarele:

  • Acestea tind să fie mult mai rapide decât restul friteuzelor industriale, deoarece mâncarea este prăjită cu o presiune mai mare și, de asemenea, alimentele prăjite care se obțin sunt de înaltă calitate.
  • Este posibil să economisiți energie, deoarece are un consum de energie mai mic și, în același timp, necesită o cantitate mai mică de ulei.
  • Ele optimizează productivitatea, deoarece sunt concepute pentru a fi utilizate în bucătăriile de mare producție, astfel încât prin capacitatea de a găti mâncare în mai puțin timp și prin economisirea atât a costurilor de energie cât și a energiei, va crește productivitatea și calitatea afacerilor.
  • Alimente mai sănătoase, care se datorează faptului că, atunci când sunt gătite sub presiune, alimentele se sigilează pe peretele exterior, împiedicând sucurile să se scurgă și să intre în ulei, astfel încât rezultatul final ajunge să fie mâncăruri cu o cantitate mai mică de grăsimi, mai gustoase și mai suculente.

Cum functioneaza friteuzele sub presiune

Cum functioneaza friteuzele sub presiuneDatorită faptului că gătesc sub presiune, aceste friteuze au o funcționare destul de asemănătoare cu cea a oalelor sub presiune, astfel încât oferă o gătire mai rapidă, precum și un consum de energie mai mic și o temperatură mai scăzută fata de friteuzele pe gaz profesionale.

Aceste friteuze sub presiune profesionale au capacitatea de a capta micro-picături de ulei din abur motiv pentru care este posibil să se obțină o scădere semnificativă în ambele, grăsimi și mirosuri, care, de obicei, tind să se acumuleze nu numai în hote, dar si în celelalte elemente care se află în interiorul bucătăriei.

Concluziile

Aceste friteuze sub presiune sunt considerate ca mașini în principal pentru uz profesional, din cauza costurilor și a funcțiilor lor. Ele sunt friteuze foarte solicitate de marile lanțuri de fast-food, deoarece rezultatele pe care le oferă în gătitul și gustul alimentelor sunt considerate unele dintre cele mai bune.

În mod similar, având o performanță atât de asemănătoare cu cea a oalelor sub presiune, principala lor caracteristică este aceea că gătesc orice fel de mâncare mult mai rapid și fără a fi nevoie de un consum mare de energie.

Fiind preparare sub presiune, oferă o scădere a timpului de prăjire a alimentelor, acestea reușind să absoarbă aproximativ 50% mai puțin ulei, ceea ce se traduce prin absorbție mai mică de grăsimi, oferind un plus de calitate alimentelor: mai mult gustmai puțină grăsime .

Dacă bugetul vă permite acest lucru și vă gândiți să deschideți o afacere de fast-food sau vă gândiți să vă reînnoiți utilajul fără niciun dubiu, aș alege să cumpăr o friteză cu presiune profesională. O altă opțiune ceva mai ieftină sunt friteuzele de înaltă performanță, care sunt de asemenea o opțiune bună dacă trebuie să pregătiți cantități mari de mâncare în perioade scurte de timp.

În sfârșit, vreau să vă recomand, dacă nu le-ați citit încă, să aruncați o privire asupra celorlalte articole ale mele despre celelalte tipuri de friteuze profesionale care vă vor ajuta cu siguranță să decideți ce friteuze profesionale să cumpărați: friteuza electrică profesionala și friteuze pe gaz profesionale. Și, cum îndemn mereu înainte de a termina, comentati, împărtășiti, evaluati … totul mă ajută să îmbunătățesc. Apropo, nu ratati acest articol grozav despre ce friteuza de uz casnic să cumparati.